Dynaf

Curacao Growth Fund neemt participatie in Dynaf

Alweer 22 jaar geleden werd Dynaf opgericht; als leverancier van noodstroomvoorzieningen zoals generatoren en UPS-systemen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande regionale speler op het gebied van energieproduktie en -opslag; met bijna 50 werknemers en kantoren in Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

De wereld staat aan het begin van een noodzakelijke en onafwendbare energietransitie, die de produktie en het gebruik van energie duurzaam zal moeten maken. Caraibische landen zullen hierin mee moeten gaan, maar kunnen er tegelijkertijd ook van profiteren, omdat duurzame energiebronnen zoals wind en zon ruim voorhanden zijn. Dynaf loopt al jaren voorop als innovator die nieuwe technologieen en producten aanbiedt op het gebied van zonne-energie, batterijen, electrische auto’s en hun laadsystemen, etc. ‘Innovatie’ betekent daarbij het op een slimme manier toepassen van bestaande en bewezen technologie om de juiste oplossingen te bieden aan klanten. Zekerheid is daarbij van groot belang; onderhoud en garantie zijn de basis voor het onderhouden van langjarige klantenrelaties. 

Oprichter en direkteur Hans van der Gulik legt uit waarom hij versterking zocht: “De ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie zullen de komende jaren steeds sneller gaan en meer en meer sectoren en activiteiten raken. Het was daarom van groot belang voor de toekomst van Dynaf om een aandeelhouder en investeerder aan te trekken die het bedrijf verder kan laten groeien.” Het Curaçao Growth Fund was een logische match. Met bedrijven zoals C3, FBTT/Taber Tours, Building Depot, Botica di Servicio, Celery en Fortuna in haar portfolio, is het investeringsfonds al aktief op heel veel gebieden waar duurzaamheid van belang is en mogelijkheden biedt. 

Erik Baas en Justus Martens zijn erg gelukkig met deze nieuwe participatie: “het Curaçao Growth Fund en haar belangrijkste investeerder, APC, denken dat het ontwikkelen en toepassen van duurzame energie-oplossingen op Curaçao en in de regio cruciaal is voor de economische ontwikkeling, en willen graag het initiatief nemen op dit gebied; Dynaf is daarvoor een fantastisch platform, dat onder de bezielende leiding van Hans van der Gulik nog veel belangrijker kan worden in de energiesector”.

Posted on Apr 10, 2021